Прес-конференција на градоначалничката Даниела Арсовска: Димни завеси и политички акробации

Данела Арсовска измислува проблеми, а потоа извојува медиумска победа, фиктивни спорови и наводи кои може да се решат и докажат за 5 минути ги прикажува како најсериозни проблеми во градот. Очекуваме дека Арсовска во обид да се промовира со новата политика партија, многу почесто ќе се појавува по медиумите и ќе се служи со секакви невистини.

Во доменот на локалната политика, опиплив е жарот на градоначалничката Даниела Арсовска за политички калкулации и спорови. Сепак, нејзиниот обид да привлече внимание преку грандиозни прес-конференции ја промаши целта. Од клучно значење е да се одговори на потребата за точност и транспарентност, одвојувајќи ги фактите од политичките пресметки.

Нема недозволени депонии во Ѓорче Петров: Реакција од општината до Арсовска

Спротивно на тврдењата на градоначалничката Арсовска, општина Ѓорче Петров никогаш незаконски не фрлала отпад на наведената локација ниту пак создала диви депонии. Напротив, општината активно управува со отпадот, обезбедувајќи правилно депонирање. Ова вклучува редовни активности за чистење, како што потврдија и надлежните од Ѓорче Петров.

Проверка на фактите во ЈП Комунална хигиена во Карпош

За вистинско разбирање на состојбите, градоначалничката Арсовска лесно може да ги провери фактите во пунктот на ЈП Комунална хигиена во Карпош,. Брзата посета ќе открие дека општинските служби одговорно го отстрануваат отпадот што се оданочува. Фиктивното сценарио што го претстави Арсовска може да се реши со петминутна посета и телефонски повик до директорот на ова јавно претпријатие.

Решавање на итни прашања и проблеми во градот

Катастрофалното работење на јавните претпријатија, нехигиената и запуштените зелени површини не можат да бидат засенети со политички мотивирани прес-конференции. Наместо да се впушта во политика и раскажување приказни на високо ниво, градоначалничката Арсовска треба да даде приоритет на решавање на актуелните проблеми во градот. Повлијателниот пристап би вклучувал фалење со новоизградениот булевар, подобрен квалитет на воздухот или ефикасни решенија за долгото време на чекање автобуси – усогласувајќи се со нејзините ветувања за бесплатен јавен превоз.

Како заклучок, фокусот треба да се префрли од политичка театралност кон практично решавање на проблеми.  Време е градоначалничката Даниела Арсовска да ја пренасочи својата енергија кон опипливи подобрувања и да ја остави театралноста зад себе.

Извор: а1он.мк