Тој исто така, посочи дека конечна одлука се уште не е донесена.

– Со Максим сме другари и социјалдемократи и секогаш ги утврдуваме најдобрите. Максим е еден од главните кандидати, но имаме и други кандидати. СДСМ секогаш ќе го понуди најдоброто, како во Куманово така и во сите општини ширум државата, рече Заев.