Министерството за внатрешни работи објави дека канцеларијата за криминалистички истраги во Струга поднела обвинение против лице иницијали Д.М. (34), од истиот град, поради сомнежи за извршување на кривичното дело „фалсификување на документи“.

Според извештаите од Министерството, на четвртиот ден од тековниот месец, при претрес на домот на обвинетиот, се откриени и запленети неавтентични дипломи и компјутер содржечки датотеки употребени за производство на таквите документи.