– Нема сомневање каков бил Гоце Делчев по потекло и самосознавање. На рака пишувал писма во кои се нарекувал Бугарин. Тој бил бугарски офицер, бугарски кадет, бугарски учител, неговиот брат бил во бугарските одреди и загинал во бугарските битки. Не можете да ја менувате историјата, искоментира Џамбаски.

📜 Днес, 4 май, е денят, в който се навършват 118 години от гибелта на великия революционер и войвода от ВМРО Георги…

Posted by Ангел Джамбазки on Monday, May 3, 2021