– Наместо дома, тој ќе биде префрлен во истражниот затвор во Шутка, дознава Радио Лидер.

Како што дознаваме, желбата е прифатена попладнево и се очекува поранешниот генерален секретар на владата и близок соработник на Заев да биде пренесен во Шутка уште денес.

Рашковски се терети за случај во кој злоупотребил државни пари и набавил софтвер чиј автор е и самиот. Софтверот не бил потребен на МВР.