Најмалку пет работници се повредени во експлозија на брод во бродоградилиштето Тузла во Истанбул.

Се сомнева дека дошло до експлозија на гас. На терен се голем број пожарникари и медицински екипи.

Според неофицијални информации, по еден од работниците кој бил на бродот се уште се трага.