Москва е загрижена од нова ескалација на конфликтот во Нагорно-Карабах, јавува репортерката на Ал Џезира, Јулија Шаповалова.
Русија е многу загрижена поради уште една ескалација на конфликтот во Нагорно-Карабах, јавува репортерката на Ал Џезира, Јулија Шаповалова.

Судејќи според зборовите на Марија Захарова, портпаролка на Министерството за надворешни работи, Русија ги повикува Ерменија и Азербејџан да престанат со непријателските активности и да се вратат на дипломатско решавање на кризата.

Таа рече дека Азербејџан ја информирал Русија за оваа „антитерористичка операција“ во Нагорно Карабах, како што се нарекува.