Македонската телевизија ќе ги пренесува натпреварите од групната фаза од 18 и од 20:30 часот, а главната рунда ќе оди на програмата од 15:30, 18 и 20:30 часот.

Планирани се специјализирани студиски емисии со гости и ракометни аналитичари за натпреварите на Македонија, за полуфиналињата и за големото финале.

Македонија на ЕП игра во групата Г.

Распоред на натпреварите на Македонија на ЕП:

13 јануари 18:00 Македонија – Словенија

15 јануари 18:00 Македонија – Црна Гора

17 јануари 20:30 Македонија – Данска