Додека се качувал на летот за Питсбург, паѓал дожд, така што во еден момент се лизнал, ама успеал да се одржи на нозе.

Не паднал иако во едната рака држел торба, а во другата чадор.

Инаку Бајден го привлече вниманието на светската јавност на 19 март кога дури три пати падна на скалите на претседателскиот авион.