За овој потег се крена голем бунт на социјалните мрежи, па затоа во продолжение го пренесуваме текстот на Инстаграм профилот Боемот 2.0.

Во продолжние фотогалерија од сликите на личноста која непристојно и некултурно се сликаше по институциите.

Во продолжение и една од многуте реакции на социјалните мрежи, го пренесуваме неговиот текстот на Инстаграм профилот Боемот:

Доста го нормализирате ненормалното!

Најпрво се воздржав да не коментирам ништо, но не можам и мора јавно да го изругам овој психопат.

Утрово ги видов сликите на некој Џошуа што се шета низ Скопјево и прави фотки по гаќички и танга низ цркви во државава. Типот без никаква почит кон религијата ја омаловажува и наверува верата и целосно некултурно и јавно го прави тоа. Тоа го прави само со една цел, да биде виден како тоа он е поразличен и како тоа он е ЛГБТ или слично па проповеда некое мислење.

Јас разбирам да не се биде религиозен и разбирам дека сакаш да бидеш во центар на внимание, но ова ја помина секоја граница. На страна тоа што за мене не е нормално машко да се слика по танга и по гаќички ова е навредливо! Идиот! Брату (сестро) биди си што сакаш, ама да се сликаш по гаќички во црква е крајно навредувачки и за ова треба да одговараш! Срамота е да се зафркава некој со религија и срамота е да се покажува целосна непочит кон културното наследство! И доста го поддржувате во коментари дека бил „поразличен“ и дека ова е „нормално“. Не дечки, ова не е нормално. Доста го нормализирате ненормалното!

Јавно ги повикувам надлежните да го најдат умоболниов и да му пишат тужба и казна, а доколку тие не го направат тоа редно време е да си ја преземеме работата во свои раце! Репортнете го неговиот профил! @joshua__hubbard

Боемот 2.0