Од слетувањето на Марс на 18 февруари, роботот направи неверојатни фотографии од кратерот Језеро, депресија ширина од 49 километри, лоцирана северно од екваторот „Црвена планета“.

„Персеванс“ влезе во аналите за кратко време бидејќи за време на слетувањето испрати неверојатни слики на кои можевме да видиме како изгледа површината на оваа планета.