Овие внатрепартиски избори за кои пренесуваше цела Македонија предизивикаа остри реакции од јавноста, кои во најголем дел беа сатирични бидејќи никој не би можел сериозно да сфати избори со еден пријавен кандидат.

Но, зачудувачки, имаше и некои кои без доза на сатира му честитаа на Заев за „победата“. Победа на избори на кои практично немаше теоретски шанси да загуби Заев.

Во продолжение пренесуваме дел од нивните коментари. Нивните коментари одеа и до степен каде Заев го постоветуваа со „Балксански цар“ и слично.

Очекувано, поддршката за Заев дојде и од неговите советници.