Ракетите што ги превезувал испаднале од него. Еден војник е полесно повреден.

Засега не се познати причините зошто возилото се излизгало од патот.

Според Министерството за одбрана, предметното борбено возило е испратено од Армијата на Србија за да изврши редовна задача.

Брзата помош е на местото на настанот, Министерството известува дека еден војник е полесно повреден.

На обиколницата околу Белград, „сообраќајот во моментов е во прекин во двата правци, поради превртување на товарно моторно возило“, објави „ЈП“ патишта на Србија “.

Поради сообраќајна несреќа во тунелот „Липак“ сообраќајот се одвива бавно.