Според полицијата, претпладнето во Велипоја се удавило 59 годишно лице, а речиси во исто време, на плажата во Спиле се удавиле двајца туристи од македонија на возраст од 78 и 79 години.

Според „А2 СНН“, причина биле високите бранови.

Од македонското МНР се уште не го потврдуваат случајот.