Имено според извршената набавка на страната за Јавни набавки министерството набавило кафемат со патрони за вкупна вредност од 1,151, 200 евра или пак 70,800,00 денари.

Ова значи дека во кабинетот на министерот ќе се пие скапо кафе.

Погледнете за што станува збор:

Дали ова се навистина реални бројки или пак направена е грешка на сајтот на Бирото за јавни набавки засега е непознато.

Сепак реалните бројки се претставени во милионска сума и доколку ова е така станува збор за речиси незапаметена набавка на ваков кафемат од кој ќе се пие кафе во Министерството за правда.