Неговата реакција дојде откако Лондон објави дека ќе им овозможи на целосно вакцинирани патници од ЕУ и САД да влезат во земјата без карантин од следната недела, но дека правилата за Франција се уште се разгледуваат, пренесува британскиот весник „Гардијан“.

– Тоа е неразумно и искрено неразбирливо од здравствени причини. Не се базира на наука и е дискриминаторско кон Французите, изјави Бон за телевизијата LCI.

Сепак, тој изрази надеж дека ќе се изврши ревизија што е можно побрзо, бидејќи, како што вели, станува збор за здрав разум.