Како што посочи, за него и за лидерот на партијата Алијанса за Албанците, средбата е позитивна.

-Ние сме оптимисти дека за неколку дена можеме да дојдеме до еден заеднички текст и решенија кои би довеле до завршување или окончување на проблемот со законот за државјанство. И ние и власат се базираме на стандарди кои се применуваат во најразвиените европски држави, рече Гаши.