Осмина-финалната фаза од Светското прветнство во Катар заврши. Од петок фудбалот продолжува по заслужената дводневна пауза која ја добија фудбалерите. Со победите на Холандија,Аргентина,Хрватска,Бразил,Франција,Англија,Мароко и Португалија ги добивме најдобрите 8 селекции кои ќе се борат за престижниот трофеј.

Први на репертоарот односно во петок ќе настапат

Хрватска – Бразил од 16ч

Холандија – Аргентина од 20ч

Во сабота ќе уживаме во следниве дуели

Мароко – Португалија од 16ч

Франција – Ангија од 20ч