Протестот ќе започне во 11:30 часот на 08.05 пред канцелариите на Европската Унија и ќе продолжи до Владата на Република Македонија.

Синдикатот излегува на протест со цел да им се остварат барањата за подобри услови за живот и работа:

– Тендер за сите видови на униформа во Полицијата,
– СТОП за незаконските распоредувања,
– ДОДАТОК за борбата против коронавирусот,
– НОВ Колективен договор во МВР со учество на сите Синдикати,
– ПРОФЕСИОНАЛЦИ на чело во МВР,
– Доста – СТОП за МОБИНГОТ,
– Подобри услови и права за ПОДОБАР ЖИВОТ, ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО,
– СТОП за пресметка со СИНДИКАЛНИТЕ ПРЕСТАВНИЦИ,
– ЗГОЛЕМУВАЊЕ на ПЛАТИТЕ во Полицијата