Пожарот кој зафати четири објекти во Чаир е изгаснат. Повредени лица нема.

Пожарот избувна околу 17 часот на улицата Цветан Димов.

Огнот зафати два дуќанa – сервиси за велосипеди и мотори, една куќа и чајџилница.

На терен беа излезени осум противпожарни возила, а причината за избувнувањето на пожарот сè уште не е позната.