Jавниот градски превоз од утре ќе функционира до 21:00 часот, согласно одлуката на Влада за забрана за движење на населението во период од 21:00 до 5:00 часот, а билетарниците и центрите за персонализација ќе работат од 6:00 до 19:30 часот, информираат од ЈСП Скопје.

Оттаму потсетуваат дека и натаму не работи жичарницата на Водно, а не сообраќаат ниту трите линии до Средно Водно (25, 25А и 25Б), како и туристичката линија „Сити тур”. И натаму, не важи бесплатниот превоз за возрасни лица во вторник, петок, сабота и недела.

ГРАДСКИ ЛИНИИ – последни термини пред 21:00 часот

Линија 2 20.15 ч од Автокоманда 20.25 ч од Сарај

Линија 2А 17.34 ч од Железара 16.48 ч од Сарај

Линија 3 19.45 ч од Панорама 19.45 ч Сала Ј.Сандански

Линија 3Б 16.10 ч од Панорама 15.10 ч од Кванташки пазар

Линија 4 20.30 ч од Хром 20.30 ч од 11 Октомври

Линија 4А 16.25 ч од Усје 17.15 ч од Тафталиџе 1

Линија 5 19.30 ч од Н.Лисиче 19.47 ч од Дексион

Линија 7 20.08 ч од Г.Лисиче 20.21 ч од Карпош 3

Линија 8 20 ч од Влае 20.05 ч од Љуботенски пат

Линија 9 20.30 ч од Кл.центар 20.10 ч од С.Север

Линија 12 19.55 ч од Шишево 19.55 ч од Ск.саем

Линија 13 17 ч од К.Вода 16.25 ч од Железара

Линија 15 19.22 ч од Н.Лисиче 19.22 ч од Карпош 4

Линија 15А 16.12 ч од Н.Лисиче 17.10 ч од Карпош 4

Линија 16 19.31 ч од Пржино 20.25 ч од Железара

Линија 17 13.05 ч од Островска 13.45 ч од Музеј на сов.уметност

Линија 19 20.20 ч од Карпош 4 19.20 ч од Ш.Оризари

Линија 20 20.29 ч од Тр.центар 20.29 ч од Ш.Оризари

Линија 21 20.05 ч од Тр.центар 19.10 ч од Бардовци

Линија 22 20.08 ч од Тр.центар 20.17 ч од Лепенец

Линија 22А 19.02 ч од Кл.центар 19.57 ч од Лепенец

Линија 23 20.06 ч од Ченто 20.06 ч од Д.печат

Линија 24 19.58 ч од Припор 19.58 ч од Тафталиџе 2

Линија 27 20.14 ч од Д.печат 19.32 ч од Вардарска

Линија 35 16 ч од Н.Лисиче 16.45 ч од Ст.Север

Линија 41 20.09 ч од Тр.центар 20.01 ч од Драчево Типо

Линија 41А 17.50 ч од Кл.центар 18.40 ч од с.Драчево

Линија 42 19.30 ч од Железара 18.30 ч од с.Драчево

Линија 43 16.40 ч од Д.печат 16 ч од Јужноморавски бригади

Линија 45 19.13 ч од Тр.центар 19.13 ч од Ченто

Линија 50 20.13 ч од Хиподром 20.13 ч од Кл.центар

Линија 57 20.10 ч од Радишани 19.51 ч од Козле

Линија 59 19.05 ч од К.бара 20.05 ч од Карпош

Линија 65В 20.08 ч од Тр.центар 20.08 ч Стајковци, Бр.пат

Линија 65В 17.35 ч од Тр.центар 17 ч од Инџиково

Линија 73 16.20 ч од Ск.Саем 17 ч од Усје

ПРИГРАДСКИ ЛИНИИ последни терини пред 21:00 часот

Линија 11 19.20 ч од Тр.центар 18.20 ч Рашче

Линија 11а 18 ч од Тр.центар 19 ч Свиларе

Линија 18 20.20 ч од Тр.центар 19.50 ч од Визбегово

Линија 31 19.30 ч од Тр.центар 20.10 ч од Д.Лисиче

Линија 32 19.35 ч од Тр.центар 18.50 ч од Љубин

Линија 33 15.05 ч од Дом на печат 14.20 ч од Чатал – Д.Лисиче

Линија 47 20.20 ч од Тр.центар 19.35 ч од Љубанци

Линија 47А 15.05 ч од Тр.центар 15.45 ч од Љуботен до Бутел

Линија 51 20.30 ч од Тр.центар 19.10 ч од Студеничани

Линија 52 19.15 ч од Тр.центар 19.15 ч од Ржаничино

Линија 53 19.20 ч од Тр.центар 19.20 ч од Кат.бања

Линија 54 17 ч од Тр.центар 17.20 ч од Идризово

Линија 55 18.45 ч од Тр.центар 19.25 ч од Арачиново

Линија 55А 15.30 ч од Тр.центар 16.05 ч од Брњарци до Автокоманда

Линија 56 18.50 ч од Тр.центар 19.50 ч од Бојане

Линија 58 16.40 ч од Тр.центар 17.20 ч од Добри дол

Линија 58а 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Св.Петка

Линија 58б 20.20 ч од Тр.центар 19.20 ч од Брзовец

Линија 60 18.45 ч од Тр.центар 19.30 ч од Матка

Линија 61 20.10 ч од Тр.центар 19 ч од Побожје

Линија 62 20.10 ч од Тр.центар 19.20 ч од Огњанци

Линија 63 19.40 ч од Тр.центар 19.46 ч од Мралино

Линија 63а 18.40 ч од Тр.центар 19.30 ч од Ајватовци

Линија 64а 16.20 ч од Тр.центар 17.10 ч од Никиштани до Ѓ.Петров

Линија 65 18.30 ч од Тр.центар 19.30 ч од Раштак

Линија 65а 19.48 ч од Тр.центар 20.28 ч од Страчинци

Линија 65б 19.45 ч од Тр.центар 19 ч од Смилковци

Линија 66 18 ч од Тр.центар 19.05 ч од Бучинци

Линија 67 20 ч од Тр.центар 18.50 ч од Зелениково

Линија 68 19.50 ч од Тр.центар 18.40 ч од Сушица

Линија 70 20.05 ч од Тр.центар 19.25 ч од Батинци

Линија 71 19.30 ч од Тр.центар 18.40 ч од Бањани

Линија 74 20 ч од Тр.центар 19 ч од Количани

Линија 81 18.30 ч од Тр.центар до Горњани19.20 ч од Блаце

Линија 118 18.40 ч од Тр.центар 19.10 ч од Визбегово инд. зона

Линија 160 19.35 ч од Дексион 20.15 ч од Матка

Линија 164 20.10 ч од Волково 20.20 ч од Никиштани

Линија 165 19.25 ч од Стајковци 19.30 ч од Виниче

Линија 167 20.20 ч од Зелениково до Н.Село 20.30 ч од Н.Село до Зелениково

Линија 180 19.10 ч од Драчево 17.40 ч од Цветово.