Според објавата, четворица пожарникари од територијалната противпожарна единица интервенирале на запалено возило камион во село Алешевце. Пожарот го гаселе четворица пожарникари во периодот од 22.42:00.25 часот со едно противпожарно возило.

Претходно, петмина пожарникари гаселе пожар на патнички автомобил на булеварот „Трета Македонска Ударна Бригада“ во периодот од 18:10 до 18:35 часот.

– Причината, висината на материјалната штета ќе се утврдуваат-наведуваат од РЦУК Куманово.