Од МВР денеска информираат дека од вкупниот број на изречени мерки, 24 се за возење без возачка дозвола, 15 за возење под дејство на алкохол, девет прекршоци што ги чинат возачите на мотоцикли, шест за технички неисправни и нерегистрирани возила.

Исто така, изречени се и девет санкции за користење мобилен телефон, четири за минување на затворен сигнал(црвено светло), пет за некористење сигурносен појас, 49 санкции за непрописно паркирање.
Засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат.

Од Министерството за внатрешни работи апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот и за посигурни патишта.