За директор на фирмата е назначен Ѓорѓија Георгиевски, поранешен директор на Бирото за јавни набавки во Република Македонија, а во исто време и кумашин на поранешниот генерален секретар на Владата Драги Рашковски.

Георгиевски беше назначен на оваа јавна позиција од Владата на премиерот на Македонија, Зоран Заев.

Македонија е исто така место на една од средбите меѓу Вујисиќ и обвинетиот нарко бос Предраг Колувија, кому му се суди за одгледување марихуана на имотот на неговата компанија „Јовањица“ под маската за производство на органски зеленчук и индустриски коноп.

Колувија го нарекувала Вујисиќ со прекарот Буф, според пораките од телефонот на обвинетиот шеф на наркотици, на кои обвинителството наиде за време на истрагата.

ВМРО-ДПМНЕ уште во 2017 година обвини дека Рашковски преку Владата на СДСМ се поим за непотизам и дека државата ја претвориле во приватна фирма.

Извор Крик.рс