Нашиот национален тим ќе игра во Група 4 од Лига Ц заедно со Бугарија , Грузија и Гибралтар.

Сите шест меча ќе ги одиграме во јуни и септември наредната година. Првиот меч ќе биде на гости кај бугарската репрезентација,

Распоред на натпревари за УЕФА Лигата на нации:

2 јуни 2022. Бугарија – Македонија (20:45)
5 јуни 2022. Гибралтар – Македонија (18:00)
9 јуни 2022. Македонија – Грузија (20:45)
12 јуни 2022. Македонија – Гибралтар (18:00)
23 септември 2022. Грузија – Македонија (18:00)
26 септември 2022. Македонија – Бугарија (20:45)
Победниците на групите во Лигите Б,Ц и Д ќе бидат промовирани за натпреварувањето во 2024/25 година.