Доколку некогаш по раскинувањето на љубовната врска ве мачел баналниот начин поради кој некого сте оставиле или пак ве оставил, можеби ќе ве утешат овие начини.

Можеби сте мислеле дека неверството и предавството се единствените причини за раскинување на љубовната вркса, но не е така.

Причините за раскинување на љубовната врска се различни, а луѓето овојпат ги издвоија најглупавите:

1. Ѝ се врати на поранешната девојка поради тоа што веруваше дека така ќе му биде подобро. П.С. не му беше подобро, после ѝ нејзе ја замени.

2. Не ми донесе овошен јогурт кој го побарав.

3. Не знаеше да се бакнува.

4. Не можев да поднесам тоа што секогаш носеше црни чорапи.

5. Секогаш и засекогаш и не само еднаш, „премногу си добар за мене“.

6. „Не можам јас тоа“. Веројатно мислел на брак, деца, куќа, работа… И натаму не знам што требаше да значи тоа.

7. По еден месец ми кажа дека премногу сум се заљубила во него.

8. Му раскинав поради тоа што ме нервираше неговиот глас.

9. Ми кажа дека премалку пијам.

10. Сакаше да носи кошули со кратки ракави, тоа навистина не можев да го поднесам.