Претседателскиот кандидат на Движењето Европа сега (ПЕС) Јаков Милатовиќ изјави дека е уведен оти граѓаните ја препознале добрата намера и оти ќе направат мудар избор на изборите на 2 април.

Како што е соопштено од ПЕС, тој на конвенцијата во Рожаје рекол дека е огромно значењето на тој крај за цела Црна Гора.

Затоа сум сигурен дека никој не си замина Рожаје, затоа што не го сака овој град“, изјави Милатовиќ.

Милатовиќ рече дека никој не си заминал од Рожаје поради него или ПЕС.

„Другите направија многу луѓе да одат далеку, а наше е да им овозможиме да се вратат ако сакаат и да ги задржиме тие кои сите овие години се бореа за подобро Рожаје“, рече Милатовиќ.

Тој порача дека е неопходно да се создадат добри услови за живот, да се отворат нови работни места и да се разбуди целосниот потенцијал на тој град.

„Ова е место што има многу да понуди, тука е Хајла, таму е изворот на Ибра, има многу убавини доволно за да воодушеват многумина“, изјави Милатовиќ.

Тој посочи дека луѓето се најголемиот ресурс на Рожаје и дека кога еден човек ќе го напушти тој град, тоа е премногу.

„Затоа на овој регион и на богатството му должиме создавање перспектива и подобри услови за живот“, нагласи Милатовиќ.

Тоа, како што рече, не го направиле тие кои ја воделе Црна Гора во последните три децении.

Како што изјави Милатовиќ, додека посебно внимание посветиле на тоа себеси да се обезбедат, народот се снашол, а многумина си заминале со купување карта во еден правец.