Оваа фантом фирма според уплатата требало да ни ги продаде вакцините за двојно повисока цена од набавната. Ако МЗ не трчаше по провизии и вакцинацијата почнеше во јануари, а не пет месеци подоцна, сметаме дека барем 500 животи на наши сограѓани ќе беа спасени со подобра здравствена организација, рече Милошоски.
Тој апелираше министерот Филипче да се фокусира повеќе на спасување на животи и средување на здравството, а не да трча по провизии.

Претходно, на новинарски брифинг претседателот на ВМРО-ДПМНЕ го покажа документот на кој се гледа уплатата од страна на МЗ на сметката на „Старби интернешнал“.

Погледнете ја изјавата на Антонио Милошоски