На митингот свое обраќање ќе имаат: Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, Данела Арсовска, кандидат за градоначалник на град Скопје и Наташа Котлар Трајкова, кандидат за градоначалник на општина Центар.