-Немањето ни приближно доволно PCR тестови на државно е директен ат ак врз здравјето на народот и флагрантно кршење на човековите права! Ниту може рано да дијагностицираме ниту пак да изолираме, со тоа свесно и намерно се пушта цел народ низ вода, да го цитирам Ф: ‘да изгори епиде*ијата’. Што да правам со симптоматски пациенти во тие неколку дена па и недела додека чекаат термин за тест? Молкот на фелата е недозволив, напиша Лазаров.

Тој сподели и искуство за крвни анализи.

-Вчера 6ти Октомври, праќам заразени пациенти со упат за крвни анлизи во поликлиника Јане Сандански. Им закажале боцкање на 22ри Октомври!, напиша Лазаров.