Во ерата обележана со импресивен развој, општина Гази Баба е светол пример за напредок под водство на градоначалникот Бобан Стефковски. Градоначалникот неодамна истакна низа трансформативни проекти кои го преобликуваа ликот на општината, сигнализирајќи триумф над предизвиците од минатото.

Наследството на СДСМ и изборниот резултат

Размислувајќи за патешествието на општината, градоначалникот Стефковски ја критикуваше претходната администрација предводена од СДСМ. Наводите за злоупотреба на четиригодишниот мандат на локално ниво од страна на СДСМ, вклучително и обвинувања за криминал, корупција и беззаконие, резултираа со значителна изборна реакција на локалните избори. Последиците поттикнаа преиспитување на насоката и раководството на општината.

Улогата на советниците и наводите за опструкција

Стефковски ги обвини советниците во Советот на општина Гази Баба, предводени од Димитријевиќ, дека придонеле за уништување и обид за блокирање суштински проекти. Изјавите на градоначалникот фрлаат светлина врз предизвиците со кои се соочуваат во управувањето со проектите во корист на заедницата против опозицијата.

Две години импресивен развој

Во текот на изминатите две години, Гази Баба беше сведок на импресивна низа на случувања. Изградена е фекална канализациска мрежа во должина од 23 километри, придружена со поставување на 18 спортски терени со тартан површини и дополнителни четири спортски терени со површини со вештачка трева. Заедницата, исто така, пречека 43 детски забавни катчиња, беше сведок на асфалтирање на преку 30.000 квадратни метри локални улици и го прослави изградбата на нови училишни сали во ООУ Кирил и Методиј во Стајковци и ООУ Наум Охридски во Булачани.

Граѓански одговор и проекции за иднината

Градоначалникот Стефковски истакна дека огромната поддршка на заедницата за овие иницијативи покажува јасно отфрлање на минатото владеење на СДСМ. Имено, случаите кога советник на СДСМ ја напушти партијата е индикатор за деструктивните политики на СДС. Стефковски прогнозира дека СДСМ, бидејќи не извлече поука од претходниот пораз, ќе се соочи со дополнителни реперкусии на претстојните избори.

Избор: a1on