Вработените во МКЦ денеска на состанок на синдикалната организација ќе бараат решение за престанокот на активностите, откако директорот Арбен Шаќири доби известување од ДКСК дека додека трае изборниот процес противзаконски е потпишувањето нови договори со кои ќе се оштети буџетот, објави Телма телевизија.

Според извори на телевизијата, ваквата одлука на Шаќири покажува дека тој нема искуство за функцијата што ја врши, зашто договорите кои се прекинати не се поврзани со користењето буџетските средства, туку се однесуваат на соработници кои преку работата остваруваат приходи за МКЦ и од нив се исплаќаат.

Целиот текст овде.