Како што потврди полицијата, но без да наведе детали, во невремето во Бихаќ загина еден маж.

Бурата предизвика материјална штета во повеќе градови.

Силниот ветер откорна дрва во Бихаќ, а во Цазин ветерот носеше кровови на куќи, и собори дрвја и огради.

На подрачјето на Костојница ветерот достигна брзина од 50 до 70 километри на час