– ВМРО-ДПМНЕ ќе донесе закон за тутунот со кој кило тутун не смее да се увезе додека не се откупи целокупниот домашен тутун и се обврзува на чесна откупна цена и проценка на тутунот. Трудот и маката на тутунарите мора да се вреднува!, посочи Николоски.