Камион управуван од возач со македонски пасош бил запрен на влез во Италија од Словенија и при проверката било утврдено дека се шверцуваат цигари и алкохолни пијалаци, дознава МКД.мк.

Според порталот возачот при рутинските гранични формалности покажал документи кои потврдувале дека се превезува дипломатска пошта. Но, се чини дека нешто не се совпаѓало во документацијата па поради сомнеж бил активиран скенерот на граничниот премин и потоа бил извршен претрес, што вообичаено не се прави кога станува збор за дипломатска пошта. И, имало што да се види. Сличен случај имало и летово…

Целиот текст овде.