Потсетуваме дека единствен исклучок, беше вчеравечер, пред Велигден, и вечерта на 12 кон 13 мај, за муслиманскиот празник Рамазан Бајрам.

Овие прекини на рестрикцијата на движењето на граѓаните, како што истакнаа министерот за здравство и неговиот заменик – Венко Филипче и Илир Хасани, се воведени за да можат граѓаните да се чувствуваат слободно за време на овие два големи верски празници.

Сепак, како што и властите постојано апелираат, отсуството на полициски час не значи и отсуство на рестрикции, односно граѓаните сѐ уште се должни да ги почитуваат мерките за заштита од корона вирусот, пред сѐ за себе и здравјето на своите најблиски.