Од АМСМ информираа дека измената на режимот на сообраќај на овој патен правец во времетрање од 45-60 дена ќе биде со комплетно затворање на делницата во одредениот временски период, при изведување на грaдежни активности – асфалтирање на Регионален пат Р1202.

Автомото сојузот репорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ котлините, речните долини и клисурите, каде има можност од појава на одрони.