– На 14 мај границите ќе се отворат, а за влез во Грција ќе биде потребно или потврда односно сертификатот кои ние ќе го издваме за вакцинација или негативен ПЦР тест не постар од 72 часа, за некои земји ќе може да се влез со брз антигенски тест, изјави Филипче.

На прашањето дали граѓаните кои примиле вакцина во Србија ќе добијат нови документи, министерот спомена дека на граѓаните кои се вакцинирале во соседна Србија ќе им важат веќе дадените сертификати.