гионалниот центар за управување со кризи на Скопје, врз основа на добиените информации од ЕВН Македонија и ЈП Водовод и канализација, ги известува граѓаните дека:

Поради технички интервенции во електро дистрибутивната мрежа, на ден 08.02.2023 година (среда), без електрична енергија ќе останат следните корисници:

• Од 11,00 до 12,00ч. с.Ракотинци околу школото (о.Сопиште);
• Од 09,00 до 11,00ч. ул. Христијан Тодоровски Карпош од бр. 98 до бр.104 (о. Бутел);
• Од 10,00 до 14,30ч.корисниците од с. Чајлане и с. Паничари (о. Сарај);
• Од 11,00 до 14,00ч. корисниците околу бр.10 од ул. Фредерик Шопен (о. К. Вода );
• Од 10,00 до 12,00ч. Индустриска зона Чојлија, фирмите Џанвики и Фарма Роли (о. Петровец) и
• Од 09,00 до 14,00ч. дел од ул. Тодор Чангов бр. 4Б и бр. 44 (о. Аеродром).

Поради технички интервенции на водоводната инсталациска мрежа на ден 08.02.2023 година (среда ), без водоснабдување од 09,00 ч. ќе бидат корисниците од о. Карпош, од следниве улици: Дрезденска, Алжирска, Каирска , Борка Талевски, дел од Њуделхиска, Римска, Бахар Моис, дел од Анкарска, дел од Атинска, Панче Пешев и Наум Евро.

Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со санација на дефектот.