-Ќе се наоѓаат најразлични начини поднесена оставка, не се прифаќа и слично, додаде тој

Мене вели Пандов, и не ми е гајле дали ќе остане Заев за лидер на СДСМ, но многу се грижам за тоа кој ќе ја води Македонија.

-А се вие дека не знаат да ја водат Македонија, состојбата е крајно лоша во сите области. Оттука опцијата е многу јасна брзи предвремени парламентарни избори, рече Пандов.

Според Пандов, Заев и да си замине од позицијата ќе си стави свој пион.

-Заев за да ја предаде власта во СДСМ мора да најде свој пион, некој кој ќе ги спроведува неговите политики. Ако Заев го предаде владеењето тоа моѓе да биде само на тој начин преку негови луѓе, кажа Пандов.