Утрово од 00:00 часот до 04:00 часот констатирано е дека 54 лица не ја почитувале забраната за движење, соопшти денеска Министерството за внатрешни работи.

Од МВР, пак, информираат дека во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република С. Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 98 прекршоци.