Тие планирале одвнатре да го запалат затворот и да ја искористат збунетоста на обезбедувањето на полицијата кога ќе пристигнат противпожарните екипи. Надвор би ги сочекале нивни луѓе кои со возила би ги прифатиле.

„Спуж“ е најдобро чуван затвор и е познат како црногорски „Алкатраз“.