Недостигаат фонтани за пиење вода, 233 дрвени седишта, конструкции за паркирање велосипеди и корпи за отпадоци. Дали ќе се постават истите, општинските власти одбиваат да одговорат.

Од порталот пренесуваат дека плоштадот денес изгледа вака:

Освен неколку дрвени клупи на почетокот на булеварот, не е поставено ништо ново, иако Арифи тоа го ветува ова секоја година. Дрвените клупи не се поставени долж целиот плоштад, како што беа ветени, туку само на почетокот, а од Општина Тетово не одговараат дали истите ќе бидат поставени и во останатиот дел.

Иако цената за реконструкција на овој плоштад е екстремно висока, таму недостигаат:
• 12 чешми за вода за пиење
• 233 дрвени клупи (поставени се околу 10)
• 32 конструкции за паркирање велосипеди
• 73 столбови за јавно осветлување
• 22 корпи за отпадоци (поставени се само неколку)
• Метални штитници на дрвјата

Пред еден месец Арифи изјави дека е прашање на недели до завршување овој проект, во меѓувреме, рече дека ќе биде поставени и фонтаните предвидени во претходниот проект.

Целиот текст на МЕТА.МК