Ѓорческа (279 на ВТА листата) го реши во своја корист првиот сет во тај-брек со 15-13, по што во вториот сет беше поубедлива, препуштајќи и на 890-рангираната светска тенисерка два гема.

Во второто коло Ѓорческа утре за противничка ја има Мартина Ди Џузеое од Италија (283).