Двајцата се пренесени во Општата болница во Кочани при што кај И.Н. се констатирани тешки телесни повреди, а кај К.К. полесни повреди.

Увид на местото на настанот извршила екипа од полициската станица Кочани,а за настанот се известени јавен обвинител и трудов инспектор.