Повторно станува тензично пред Собранието. Илјадици граѓани се собираат за да се спротистават на обидите на власта за бугаризација на Македонците. Отако продефилираа пред МНР народот се собра пред Парламентот. Како што забележува екипата на „Република“ која е на терен има минимално присуство на полицијата.

Полициски сили има само од страната на Собранието и по неколкумина пред оградата кој е е речиси до булеварот.

Демонстрантите дојдоа речиси до оградата и извикуваа „Никогаш Северна само Македонија“.