Притоа, тој ги повика граѓаните да се вакцинираат со било која вакција, со цел што побрзо да го победиме овој невидлив непријател.

-Ја примив вакцината на Синофамр. Ќе ја продолжам мојата дневна агенда попладне. Ги повикувам сите да се пријават на сајтот „вакцинација.мк“. Вакцините се безбедни. Колку побрзо заврши процесот на имунизација, толку побрзо ќе заврши оваа борба со овој невидлив непријател. Нема никаков проблем при имунизација на населението, истакна Заев.

Инаку, досега во Македонија се вакцинирани 74,076, а заинтересирани граѓани за вакцинација има вкупно 256,346.