Денес е денот кога ќе се слушне громогласното НЕ! Ден кога залетаната власт ќе удри во ѕид!, вели пратеникот Љупчо Пренџов.

-Ден кога на површина ќе им испливаат сите лаги и манипулации!

Ден во кој ќе стане јасно дека македонската историја, култура, традиција и јазик не се и нема да бидат предмет на дискусија.

Македонија нема потреба од промена на Устав, има потреба од промена на власт!, пишува Пренџов на Фејсбук.