Хеликоптерот кој го пренесувал претседателот на Иран, Ебрахам Раиси, имал инцидент, но медиумите во Иран се поделени околу тоа дали се урнал, изгубил или, пак, имал само итно „тврдо слетување“ поради лошите временски услови.

Одреден дел од медиумите пишуваат дека се срушил при враќањето од иранската провинција „Источен Азербејџан“. Дел од нив пишуваа дека исчезнал во маглата.

Детали се очекуваат во текот на денот.