Тој редовно се среќавал со членови на СДСМ, кандидати за пратеници, градоначалници а заштита имал и од полицијата.

Откако беше објавено видео дека тој е превезуван во придружба на полицијата и со флешери, се појавија фотографии како за неговата безбедност се грижел полицаец од МВР.

Орхан Хамза бил постојано со Пекер и го чувал секаде каде што се појавувал па тие позираат и во релаксирана приватна атмосфера.